Допълнителни филтри
Намерихме 0 резултата. Виж всички резултати
Your search results

Банско с рекорден брой туристи през лято 2016

Posted by admin on 10.09.2016
0

Амбицията на Банско да стане целогодишен туристически център вече е факт, след като това лято курортът отчете рекорд по привлечени посетители и гости този сезон.

За първи път от 10 години насам хотелиерите успяха да напълнят базите си – август месец легловата база е била заета почти на 90%. Причина за големия бум на туристи са многобройните фестивали и мероприятия, организирани в града. А успешния бизнес удар направи концесионерът „Юлен“ АД с монтирането на водната пързалка в ски зоната, която се превърна в най-голямата лятна атракция на Банско и привлече хиляди туристи в планината.

Близкото голф игрище също отчете огромен интерес и пълна лятна база. Общината пък обнови града и улиците. Зелените пространства бяха предоставени на млади художници и скулптори за територия на тяхната фантазия. Цените в курорта бяха доста по-ниски от зимните, а така и по-достъпни за туристите. Това лято освен българи в Банско отдъхваха и много руснаци, сърби, англичани, румънци и турци. Десетки хиляди дойдоха само заради джаз фестивала, оперния фест, фестивала на балканската музика, където безплатен концерт имаше звездата Дино Мерлин.

Източник: trud.bg (09.09.2016)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings