Допълнителни филтри
Намерихме 0 резултата. Виж всички резултати
Your search results

Живот под наем или покупка на имот? Кое е по-изгодно?

Posted by admin on 08.04.2014
0

Световната икономическа криза през 2009 и последвалата рецесия спукаха ценовия „балон“ на недвижимите имоти в целия свят. В определени случаи, срива на цените достигна до 50% и това постави много въпроси пред потенциалните купувачи и инвеститори в бизнеса с недвижими имоти в България. Един от основните въпроси, на който всички продължават да търсят отговор и в момента е – сега ли е най-подходящият момент да си купим недвижим имот или да живеем под наем?

Продължаваме да наблюдаваме периодично каква е ситуацията на пазара на имоти и кое е финансово по-изгодно – покупката на имот или живот под наем. Преди да погледнем към двете алтернативи. трябва да подчертаем, че за да тръгнем да разсъждаваме върху този казус, трябва да разполагаме с поне 20% от стойността на имота като самоучастие. За да е изобщо разумна покупката на имот с кредит, трябва да се съобразим и с препоръките на специалистите, че размерът на месечната вноската по ипотечния кредит не бива да превишава 40% от месечния доход.

С тези две предварителни уговорки продължаваме към отговора на въпроса покупка на имот или живот под наем на база на текущите особености на пазара.

Прочети повече на Profit.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings