Допълнителни филтри
Намерихме 0 резултата. Виж всички резултати
Your search results

Започва ремонт на парка около НДК в София

Posted by admin on 08.08.2014
0

Ремонтът на парка около НДК ще започне в средата на месеца. Първо ще бъдат обновени фонтаните. Това обясни зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов.

Столична община ще започне обновяването на шадравана със собствени средства заради спрените пари по оперативна програма „Регионално развитие”, съобщава „Монитор“.

За връщането на блясъка на фонтана са заделени около 2 млн. лв. Майсторите ще ремонтират дюзите и ще монтират нови ел.табла за помпите. За да се направят икономии, фонтанът ще се осветява от 399 LED лампи. Прожекторите ще бъдат разположени под нивото на водата в басейните.

Ще се подменят и всички настилки и облицовките на фонтана и каскадите. После ще бъдат сменени и тръбите и ще бъде направена нова хидроизолация на фонтана и каскадите. Ремонтът ще свали сметките за вода почти наполовина, които в момента са около 300 000 лв.

След като бъдат пуснати парите по оперативната програма, общината ще продължи с планувания ремонт на цялото пространство.

Проектът предвижда да се посадят 2000 дървета в парка пред НДК, а в детския кът ще бъде изградена изкуствена река с мостчета, водопади и езерца. Освен това изпочупените 67 дка настилки ще се заменят, ще се наредят и нови тротоари по всички улици и булеварди, ограждащи градината.

Източник: sofia.dir.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings