Допълнителни филтри
Намерихме 0 резултата. Виж всички резултати
Your search results

Новите правила за кредитите ще влязат в сила до един месец

Posted by admin on 09.04.2014
0

Законовите промени за потребителските кредити са приети на първо четене от Народното събрание на Република България. Въвеждат се и промени при ипотечното кредитиране, но според мнението на специалистите в сектора на недвижимите имоти, това няма да активизира пазара. Дългото обсъждане и различните варианти на промените в закона, на този етап доведоха само до объркване на потребителите и поставиха един основен въпрос, а именно – ще се понижи ли цената на кредитите?

Новите правила за кредитите ще влязат в сила до един месец за хората, които тепърва ще теглят кредити. Няма да важат за стари кредити, каза пред БНТ Румен Гечев от Коалиция за България. Той коментира, че гласуваният таван от 50 % лихва в новия Закон за потребителските кредити ще остане най-вероятно и подчерта, че той касае само бързите кредити.

Това решение за таваните на лихвите ще е в услуга на тези, които перат пари и тези, които искат да работят извън закона, допълни още Гечев.

Трябват мерки, регулиращи таксите при бързите кредити, както и такива, регулиращи произхода на капитала и лицензирането, необходимо е и включването на БНБ в този процес, смята Румен Гечев.

Прочети повече на Profit.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings