Допълнителни филтри
Намерихме 0 резултата. Виж всички резултати
Your search results

Собственикът на Sports Direct продаде акции за 330 млн. долара

Posted by admin on 10.04.2014
0

През последното десетилетие за всички стана ясно, че за да си мултимилионер от класа, не е достатъчно да имаш красиви жени, коли, яхти и недвижими имоти в най-красивите кътчета на света. Освен всичко това, задължително условие за да бъдеш знаменит е да притежаваш футболен клуб от световна величина, като за предпочитане е той да бъде член на Английската Висша лига!

Собственикът на английския футболен клуб Нюкасъл Юнайтед Майкъл Ашли е продал акции за приблизително 330 млн. долара (200 млн. паунда) в компанията за търговия със спортни стоки Sports Direct, която той самият основа.

Продажбата е станала факт, след като акционерите са блокирали предложена друга бонус схема, според която Ашли е щял да получи още 8 млн. акции на стойност около 150 млн. долара (72 млн. паунда).

Продажбата на акциите на Goldman Sachs е понижила дела на Ашли в Sports Direct до 57.5%, или малко над 344 млн. акции. Делът се оценява на над 5.2 млрд. долара, а личното състояние на Ашли възлиза на около 7 млрд. долара. Преди това Ашли притежаваше 61.7% от Sports Direct, която продава спортна екипировка и артикули чрез своите над 500 магазина във Великобритания и по света и онлайн.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings