Допълнителни филтри
Намерихме 0 резултата. Виж всички резултати
Your search results

София: Живи дървета в столичното метро

Posted by admin on 21.05.2014
0

Живи дървета ще красят новата станция на столичното метро при летището. Това съобщи директорът на „Метрополитен“ Стоян Братоев, цитиран от „Преса“. Най-атрактивната част от строителството на подземната железница започва на 1 юни.

Предвижда се станциите да бъдат готови до началото на ноември, когато се очаква да започнат тестовете на влаковете и на 18 системи за управление и функциониране на метрото. Те трябва да приключат до края на март 2015 г.

Вътрешното оформление на седемте нови станции, четири до летището и три до „Младост“ 4, е дело на утвърдени български архитекти, които имат опит в проектирането на метростанции. Ирена Дерлипанска е автор на идеята за представяне на пространството на станциите „Александър Малинов“ като зелена гора, „Акад. Александър Теодоров – Балан“ като част от градския пейзаж, вкарвайки четири огромни саксии с вечнозелени дървета.

Отсечката „Искърско шосе“ ще бъде доста екстравагантна. Константин Косев, който е проектирал станциите „Джеймс Баучър“ и „Цариградско шосе“, предлага новата станция да бъде цялата в лилаво.

Всички нови станции ще бъдат с енергоспестяващо LED осветление, а подовете и стените ще са от различни видове цветен гранитогрес. Пейките ще бъдат направени от гранитни блокове с облегалки от неръждаема стомана, а на станция „Софийска Света гора“ ще са дървени върху бетонна основа.

Източник: http://economic.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings