Допълнителни филтри
Намерихме 0 резултата. Виж всички резултати
Your search results

София: Откриха кръстовище на 2 нива при Семинарията

Posted by admin on 14.07.2014
0

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов откриха кръстовището на две нива при Семинарията в София.

Очаква се трафикът в столицата да се облекчи в пъти повече след пускането на движението в района на Семинарията както и да се подобри чистотата на въздуха, каза столичният кмет пред БНР.

Фандъкова посочи, че това е вторият етап от изграждането на кръстовища по трасето след кръговото движение на Телевизионната кула:

„Това е вторият етап. Продължаваме обаче нататък, за да има истински ефект, за да може да изведем движението от центъра към периферията. Следващият етап е пробивът покрай болница „Токуда“ до ул. „Сребърна“ и последният етап е разширението на бул. „Черни връх“. Разбира се, това ще се случва следващата година.“

Тук автомобилите ще могат да преминават за около 2 минути при от 10 до 17 минути преминаване в натоварените часове преди да започне изпълнението на кръстовището.

Йорданка Фандъкова съобщи още, че от вторник, 15 юли, ще бъде възобновено движението на трамваи по бул.“България“, където ще бъдат пуснати нови климатизирани мотриси.

От 1 август започва изграждането на метрото от спирка „Джеймс Баучър“ по „Черни връх“.

Източник: dir.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings