Допълнителни филтри
Намерихме 0 резултата. Виж всички резултати
Your search results

София: От центъра до аерогарата – за 20 минути

Posted by admin on 15.04.2014
0

Метрото е най-предпочитаният градски транспорт от софиянци. Бързо, безопасно, удобно придвижване, независещо от метереологичните условия и трафика в града – как да не се възползваш?! Но всъщност метрото е явление, което цялостно промени навиците на столичани, а силата му на въздействие ще нарастне още повече съвсем скоро. Защо ли?! Защото откриването на Втори метродиаметър наближава и вече до наистина голяма част от София ще може да се стига с метро. Това е една много добра новина както за гостите на града ни, така и за нас – жителите.

Ремонтите в София рязко увеличиха пътниците в метрото. С една пета е нараснал броят на хората, които ползват подземната железница през последните две седмици. А през следващата година се очаква да бъдат пуснати новите два участъка от метрото.

От Летище София до центъра за по-малко от 20 минути. За сравнение – сега това разстояние отнема на пътниците в градския транспорт между 40-50 минути. Ако не броим задръстванията, разбира се.

От догодина първата линия на метрото ще стига до Летище София през квартал „Дружба” и от „Младост 1” до „Младост 4”. Участъкът от бул. „Цариградско шосе” до аерогарата е дълъг 5 километра. Ще има четири метростанции – две открити и две подземни. Те ще спестят време, пари и замърсяване на въздуха. И в двата участъка кипи усилена работа. От общината обещават вътрешният дизайн на новите метростанции да бъде съобразен с най-новите тенденции. А междувременно от догодина трябва да започне и строителството на третия лъч – от пазара „Красно село“ през булевард „България“ и НДК до „Орлов мост”.

Източник: http://novanews.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings