Допълнителни филтри
Намерихме 0 резултата. Виж всички резултати
Advanced Search
Допълнителни филтри
we found 0 резултата
Your search results

200% ръст на цените на имоти в Банско!

Posted by Excel_Sofia on 04.08.2022
0

Ръст от 200% на цените на имоти в Банско – коментира пазара на недвижими имоти в Банско Георги Пенев, управляващ съдружник в Ексел Пропърти.

От 2017 година до 2022 година цените на имоти в Банско са се повишили с над 200%. Настоящата 2022 година е изключително активни за пазара на имоти в Банско с отчетливо нарастване на продажбите на ваканционни апартаменти и къщи от купувачи с разнообразни националности – поляци, чехи, израелци, румънци, сърби, македонци и разбира се българи.

Средната цена на продадените апартаменти в Банско през третото тримесечие на 2022 година е 770 евро/кв.м., а средната обща покупна цена е 60.000 евро. Най-търсени от купувачите остават апартаментите в близост до начална станция на ски лифта в Банско, сделки се сключват на нива от 950 – 1000 евро на/кв.м., имотите с тази локация гарантират стойността на имота, както и целогодишна доходност, ако решат да го отдават под наем.

Разгледайте нашата ексклузивна селекция от апартаменти за продажба в Банско на изключително изгодни цени!

Основните фактори рефлектиращи върху повишението на цените са нарастваща инфлация, изчерпване на вторичния пазар и COVID-19 пандемия.

Няма как да не се отбележи факта, че в района на Банско се появи ново строителство, както на търговски сгради, така и на малки кооперации за жилищни нужди. Последните 10 години строителния сегмент липсваше от пазара на имоти в Банско.

Вече твърдо можем да кажем, че имотния пазар в най – добрия ни ски курорт е във възходяща посока, пета година поред цените на имотите бележат ръст и се забелязва повишен интерес за покупка на ваканционен имот.

Със старта на зимния сезон купувачите се активизират и очакванията ни са за едно силно четвърто тримесечие на 2022 и още по-силно начало на 2023 година.

Ако искате да разберете с колко се е повишила цената на Вашият имот в Банско натиснете тук: БЕЗПЛАТНА ОЦЕНКА НА АПАРТАМЕНТИ В БАНСКО! Оценката на имота е абсолютно безплатна без никакви такси и задължения!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Смени валутата

  • Търсене

    Допълнителни филтри
  • Ипотечен калкулатор

Compare Listings