Допълнителни филтри
Намерихме 0 резултата. Виж всички резултати
Your search results

7 нови метростанции ще има през април 2015 година

Posted by admin on 16.04.2014
0

Догодина ще има 7 нови метростанции. От 1 април започва строителството на метрото при кв. „Хладилника“.
Седем нови метростанции ще бъдат открити през април 2015 година. Те са част от разширението на първия лъч на метрото от Цариградско шосе до летището и от Младост 1 до Бизнес парка.

На 1 април ще започне и изграждането на метростанция в квартал „Хладилника“, която трябва да приключи в началото на 2016 година. Очаква се потокът от пътници по новите линии да е 116 000 души дневно.

Изпълнителният директор на столичния „Метрополитен“ Стоян Братоев обясни, че първата от новите седем метрогари ще се намира между Дружба 1 и Дружба 2, втората – в Дружба 1, на „Искърско шосе“, където ще има и жп спирка, следващата в индустриалната зона, а другата летището, до самия терминал.

Тези четири метростанции трябва да бъдат изградени до април догодина. Другите три станции ще са в Младост – между Младост 1 и Бизнес парка, под бул. „Ал. Малинов“, като те се строят и също трябва да бъдат завършени след година.

Линиите, които ще бъдат открити през следващата година, са с обща дължина близо 8 километра и са на стойност 116 милиона евро или под 20 милиона евро на километър, което три-четири пъти по-евтино в сравнение с други страни в Европа.

В началото на следващата година ще започне и изграждането на третия лъч на метрото, а строителството трябва да приключи през 2018 година.

Източник: sofia.dir.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings