Брокерство
Ние сме брокери на недвижими имоти с богат опит и предлагаме на нашите клиенти висококачествено професионално обслужване по време на целият процес на придобиване на недвижим имот в България. Брокерите на Ексел Пропърти България ще Ви разкрият пазарните условия, които ще определят процеса на продажба или закупуване, наемане или отдаване под наем на имот. Нашите агенти ще намерят перфектната оферта за Вас, която отговаря на всички  предпочитания и изисквания, които сте поставили – ще Ви спестим най-ценното, времето!  Като опитни професионалисти, ние ще водим преговорите и ще се справяме с всички възражения, които съпътстват една сделка с недвижим имот. Наша основна цел е да се грижим за интересите на всички наши клиенти и да запазим тяхната конфиденциалност.

Консултации за недвижими имоти
Ние от Ексел Пропърти България имаме необходимата информация за страната, действащото законодателство, за обектите за продажба, за инвеститорите и собствениците. Данни, като средната цена за кв.м. на подобни жилища в района, колко време е престояла офертата на пазара, идеалната цена за сделка – на база реално сключени сделки. Фактори като демографията, добрите съседи, удобства наблизо, шума и т.н. Ценовите тенденции на българския пазар на недвижими имоти, маркетингова стратегия – как да се минимизира риска и да се постигне максимална възвръщаемост, инвестиции, финанси и т.н. Брокерите на Ексел Пропърти България ще Ви помогнат да направите лесна следваща стъпка, правилният избор с оглед на Вашите потребности и възможности. Това е другата страна на нашия опит.

Правни консултации
Ексел Пропърти България винаги препоръчва на своите клиенти да използват юридическите услугите на практикуващ Адвокат при сделки с недвижими имоти. Всички сделки с недвижими имоти са предмет на писмени договорни отношения, дори един малък пропуск или грешка в договора, може да Ви струва скъпо. Ние ще Ви препоръчаме независим Адвокат, който да се занимава с всички правни въпроси от ваше име. Ексел Пропърти България е тук, за да Ви помогне и да организира целия процес на придобиване на имот от първоначалния оглед, до прехвърлянето на собствеността. Адвокатската помощ е изключително важна и тя включва пълни проверка на Нотариалния акт и собствеността, изготвяне на всички необходими договори и документи за сделката (предварителни договори, пълномощни, декларации) и т.н.

Счетоводни услуги
Независимо от това дали сте Български или чуждестранен гражданин, придобивате имот като физическо или юридическо лице, ние от Ексел Пропърти България, заедно с нашите счетоводители сме готови да Ви помогнем със счетоводната обработка на документите съгласно Българското и Европейското счетоводно законодателство – изготвяне на годишна данъчна декларация, изготвяне на годишен финансов отчет, подаване на декларацията и отчетите в ТД на НАП и др. Преди стартирането на нов бизнес или проект, при подписването на важни за бизнеса Ви договори, ние предлагаме счетоводно-данъчни консултации. Ексел Пропърти България има индивидуален подход към бизнеса на своите клиенти!

Обмяна на валута, паричен превод
Ексел Пропърти България може да Ви спести пари от обмяна на валута и международни парични преводи. С помощта на нашите международни партньори, Вие ще имате определен персонален консултант, който ще Ви изясни целия процес  на транзакция на парични потоци и ще Ви запознае с различните методи за закупуване на чуждестранна валута, за да Ви помогне да получите най-добрият обменен курс и да спестите пари от обмяна и такси!

Управление на имоти
Ексел Пропърти България предоставя професионални услуги в сферата на управлението и отдаването под наем на ваканционни и градски имоти в България.  За много от нашите клиенти, покупката на имот е важна инвестиция. Ние абсолютно сериозно осъзнаваме важността на поставената от нашите клиенти задача, в която, контролирането на баланса между приходи и разходи за стопанисването на имота е основна цел. Можете да бъдете напълно сигурни, че избирайки нас, инвестицията Ви попада в сигурни ръце. Ние ще се грижим и пазим Вашия имот в добро състояние, по всяко време!

Архитектурен проект и интериорен дизайн
Ексел Пропърти България, като съвременна модерна и иновативна компания, която се стреми да отговори на всички желания и потребности на своите клиенти, изгради едно много успешно партньорство с няколко водещи Архитектурни фирми и студия, специализирани в проектирането на жилищни и обществени сгради, градоустройствено планиране и интериорен дизайн. Ние и нашите партньори сме готови да извършим всички дейности по проучване, консултации и изготвянето на проектна документация за инвестиционни проекти. Нашата цел е да превърнем идеята и концепцията в запомнящ се Архитектурен облик, подчертаващ Вашата индивидуалност.

Строителство, ремонт и освежаване
През годините, Ексел Пропърти България натрупа ценен опит в реконструкцията и обновяването на селски къщи и довършителните работи по апартаментите. Всички наши проекти вече намериха своите собственици, които се радват на топлината и уюта на своя нов дом. Ние можем да Ви осигурим разнообразни строителни услуги с високо качество на разумни цени от местни строители – “домашни майстори”. Ако е необходимо, ние можем да Ви помогнем със зидар, водопроводчик, електротехник, бояджия и др.

Обзавеждане
Ексел Пропърти България използва услугите и успешно си партнира с някои от водещите компании за производство мебели в България и техните дизайнери. Те ще изготвят за Вас индивидуален проект за обзавеждане на Вашия дом с традиционни или модерни мебели, които ще съчетаят всички Ваши оригинални идеи , като е много важно да знаете, че в качеството си на наши клиенти, Вие ще получите преференциални цени за това.

Пътуване, настаняване и транспорт
За удобство но нашите многобройни международни клиенти, Ексел Пропръти България  предлага като услуга, организиране на вашето пътуване до България с цел оглед и избор на имот за покупка – да Ви помогне с осигуряване на виза, резервация за самолетни билети и полети, посрещане и настаняване в хотел и т.н. Нашата компания предоставя транспортни услуги на нашите клиенти от всяка точка в България, от границите или от летищата – до курортните комплекси, големи и малки градове и села. Ако някой от нашите фирмени автомобили се използват за транспорт, ние  ще Ви таксуваме 0,50 Евро на км. за покриване на разходите за гориво и амортизация на превозното средство.

Цени на услугите предоставяни от Ексел Пропърти България:
– Агентска комисионна при продажба на имот – в зависимост от местоположението, типа на имота и желанието на собственика за бърза продажба, тази комисионна е предмет на индивидуални договорни отношения между собственика на имота и агенцията, със строго гарантирана конфиденциалност
– Агентска комисионна при наемане или отдаване под наем на имот – еднократно, сума равняваща се на половин или един месечен наем в зависимост от местоположението и типа на имота, платима в деня на подписването на Договора за наем между страните
– Агентска комисионна при покупка на имот – сума в размер на 3% от цената на имота (с вкл. ДДС), но не по-малко от 1000 Евро, платима при подписването на Предварителен договор за покупко-продажба, освен за имотите за които изрично не е указано, че не се дължи комисионна от купувача
– Търсене и намиране на имот за покупка – по предварително зададени критерии от страна на купувача и в срок. При подписване на Предварителен договор за покупко-продажба се дължи агентска комисионна в размер на 3% от цената на имота (с вкл. ДДС), но не по-малко от 1000 Евро
– Изготвяне на документи при покупка или продажба на недвижим имот – предварително се заплаща такса обслужване в размер на 300 Евро (с вкл. ДДС), при условие, че не се начислява агентска комисионна за конкретната сделка
– Консултации за покупка или продажба на имот – безплатно
– Консултации за наемани или отдаване под наем на имот – безплатно
– Формална оценка на пазарната стойност на имот – безплатно
– Огледи на имоти, включително чрез видео връзка по Skype – безплатно
– Електронен бюлетин с тенденции, актуализации на пазара за имоти и нови оферти, след онлайн регистрация – безплатно
– Юридически консултации при покупка или продажба на недвижим имот – безплатно
– Данъчни консултации при покупка или продажба на имот – безплатно
– Съдействие при парични преводи, обмяна на валута – безплатно
– Управление на имоти (Property Management) – по конкретна оферта
– Инвестиционно посредничество и управление на проекти – по конкретна оферта
– Консултантска дейност и проектно консултиране – по конкретна оферта
– Платени пазарни анализи и оценка на имот, писмен доклад – по конкретна оферта
– Архитектурен проект и Интериорен дизайн – по конкретна оферта
– Строително ремонтни дейности и услуги – по конкретна оферта
– Обзавеждане на недвижим имот – по конкретна оферта
– Юридически услуги – по конкретна оферта
– Счетоводни услуги – по конкретна оферта
– Транспортни услуги – по конкретна оферта