Допълнителни филтри
Намерихме 0 резултата. Виж всички резултати
Your search results

Excel Property: Предлагаме ски имоти в Банско на атрактивни цени

Posted by admin on 05.11.2015
0

Георги Пенев е управляващ съдружник в компанията за недвижими имоти Ексел Пропърти София от 2008 година. Роден е 1979 година в Нова Загора.

Професионалната му квалификация и образование включват бакалавър Публична администрация (2006 г.), магистър Държавна и местна администрация със специализация Висша администрация (2008 г.), втора магистърска степен Икономика на недвижимата собственост със специализация Пропърти Мениджмънт (2014 г).

Георги подкрепя изцяло идеята за законово регламентиране на посредническата дейност при сделки с недвижими имоти, налагането на ясни правила на работа, високо качество на предоставяните услуги, както и придържането към строги етични норми от страна на всички участници на имотния пазар. Вижте какво още каза той в интервю за Profit.bg:

Ексел Пропърти София е компания, която оперира на пазара у нас от 2008 г. Каква е основната ви дейност?

Основната дейност на нашата компания Ексел Пропърти е посредничество при сделки с недвижими имоти, юридически услуги и консултации, пазарни проучвания, анализи, оценки и управление на недвижими имоти. Работим активно както на българския, така и на международния пазар. Специализирани сме в обслужването на клиенти от цял свят.

Концепцията в работата на Ексел Пропърти София е подчинена на предлагането единствено на реални оферти на атрактивни цени, както и широк спектър от услуги, съпътстващи целия процес при сделки с недвижими имоти, а основен приоритет за нас остава „доволния клиент“.

Истинският атестат за нашето коректно отношение са многобройни благодарни клиенти през годините. Към момента сме фокусрани във вторичния сегмент на пазара и по-конкретно в работата с препродажбата на недвижими имоти – градски и ваканционни. Компанията ни разполага с офиси в София, Слънчев бряг и Банско.

Заедно с другите български агенции за недвижими имоти компанията ви преодоля световната финансова криза. Какви са днешните предизвикателства пред вас?

Както споменахте по-горе, стартирахме дейноста на Ексел Пропърти София през 2008 година. Всички знаем какво се случи на пазара в края на тази година като резултат от световната икономическа криза. Цените на имотите в този период се сринаха с 30-50%, а прогнозите за следващите няколко години бяха песимистични.

Беше изключително трудно да се справим със ситуацията, още повече зад нас не стояха тези генерирани печалби, които имаха тогава другите фирми. Знаем колко успешен и печеливш беше този бизнес в периода 2003 – 2008 година.

Единствената формула за успех беше диверсификация на бизнеса. Наложи се бързо да се адаптираме към новите условия, да оптимизираме разходите и да се фокусираме върху нови идеи, които да надграждат нашите услуги, за да сме конкурентноспособни.

Първи предложихме на българския пазар една иновативна услугаCash4BulgarianProperties, чиято цел е бързата продажба на имоти за хора, изпаднали в нужда. На база на своя професионален опит, ние купуваме имоти, след оценка на съответните рискове, съобразно динамичните промени, които претърпя пазарът през последните няколко години.

Нашето желание е да създадем собствено портфолио от имоти с дългосрочна инвестиционна цел. Към днешна дата Ексел Пропърти продължава да разширява дейността си и спектъра от услуги, които предлага.

Създадохме бранда Ski Apartments Bulgaria за улеснение на всички запалени фенове на планинските ски спортове, като им предоставим една уникална възможност да инвестират в покупката на недвижим имот.

В момента работим върху нов проект, който планираме да стартираме в края на декемвриЕксел Холидей. Предлагайки туристически услуги, Ексел Холидей ще се концентрира основно върху отдаването под наем на имоти, като по този начин ще гарантираме покупката на имот като успешна инвестиция и ще увеличи рентабилността на направените вложения.

Платформата, която разработваме, е изключително иновативна, бизнес модел от типа на популярните вече HouseTrip и Airbnb. В близко бъдеще планираме създаването на строително-инвестиционна компания, като основната ни задача е да затворим цикъла на предлаганите услуги в сектора на недвижимите имоти и да повишим качеството им.

Компанията ви е насочена към чуждия пазар. От кои държави са клиентите с най-голям интерес към Банско, според вашия опит?

2015 година се очертава като успешна в областта на имотите за район Банско. Индикации за това видяхме още през летния сезон, когато се състояха редица културни и музикални събития (Джаз фестивал, Банско бийт и Банско опера фест).

Лятната културна програма предизвиква изключителен интерес и събира хора от цял свят, като по този начин градът се превръща в целогодишен туристически център. Броят на запитванията и реализираните сделки се повиши с около 15% спрямо същия период на предходната година.

Силната британска лира доведе до възстановяването на интереса на британските купувачи към имоти в Банско. През летните месеци се активизираха купувачите от острова, те бяха основният двигател на пазара на имоти в Банско.

Доминиращите до миналата година руски купувачи намаляват с 40% през първото полугодие поради кризата в Русия, девалвацията на рублата и наложените на страната санкции. Наблюдаваме повишаване на интереса към Банско на клиенти от Македония и Гърция.

Средната цена на продадените апартаменти в Банско за второто тримесечие на 2015 г. е 380 евро/кв.м. Средната покупна цена на апартаменти в курорта е 23 000 евро. Най-голям интерес има към покупката на двустайни апартаменти. Търсенията на купувачите са концентрирани върху комплексите в близост до ски лифта.

Основните фактори, оказващи влияние при вземането на крайно решение на купувачите за покупка на апартамент в Банско, са локацията, положителната репутация на комплекса, в който се намира имотът, добрия мениджмънт, разумната такса поддръжка и наличие на работещ спа център.

Защо имотният пазар в Банско изисква появата на Ski Apartments Bulgaria?

За нас Банско има сантиментална стойност. Харесваме изключително много района. Ще бъде истинско удоволствие да стартираме реализацията на нашите професионални идеи, свързани със ски курортите, именно оттук.

Наблюдаваме неговото развите и сме убедени, че Банско върви в положителна посока. Основните принципи на работа, на които залагаме, са: коректност и професионалност, индивидуален подход към всеки един клиент, ежедневна и навременна комуникация, строга конфиденциалност.

Сайтът www.SkiApartmentsBulgaria.com ще бъде фокусиран изцяло върху ваканционните ски имоти в най-известните ни зимни курорти – Банско, Боровец и Пампорово. Основната му цел е информативна – публикуване на анализи, прогнози, любопитна информация, свързана със зимните ни курорти (ски писти, местата за забавление, метеорологичните условия) и т.н., предлагане на услугата пропърти мениджмънт (управление на имоти) и презентиране на подбрана селекция от апартаменти за продажба на изгодни цени.

Към средата на месец ноември откриваме нов офис в Банско, който се намира в хотел Уинслоу Инфинити & Спа. До сега обслужвахме клиентите си дистанционно, което създаваше редица неудобства. Но със стартирането на новия офис и специалистите, които ще работят в него, ще удовлетворим и най-детайлните изисквания на клиентите.

В дългосрoчен план възнамеряваме да разширим обхвата на дейността ни и планираме да открием офиси в Боровец и Пампорово.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings